Nou tractament per als pacients de quimioteràpia

Projecte Laia Mira

L’associació La Vida és Xula sorgeix en memòria de Laia Mira, la qual va patir càncer de mama. Treballa conjuntament amb el Consorci Sanitari de Terrassa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades pel càncer de mama.

Al Consorci Sanitari de Terrassa es diagnostiquen i tracten cada any entre 100 i 120 pacients amb càncer de mama.

Per les característiques de les pacients i els tumors del que són portadores, més de la meitat reben tractament amb quimioteràpia abans o després de la cirurgia. Secundàriament, pateixen una alopècia relacionada amb aquest tractament que, encara que temporal i reversible, comporta uns efectes adversos importants per a la pacient des del punt de vista personal, social i d’imatge corporal.

La utilització d’un dispositiu de prevenció de l’alopècia podria disminuir, segons els estudis, de forma significativa i rellevant aquest efecte advers, millorant la tolerància global i la qualitat de vida de les pacients sotmeses a aquest tractament. No només és important cuidar el cos, sinó també la ment. Un bon estat mental pot ajudar considerablement a una millora de la malaltia i del benestar, tant físic com emocional, de les pacients.

Principalment, és gràcies a les donacions que s’han fet al projecte Laia Mira que actualment podem utilitzar el dispositiu Paxman per prevenir l’alopècia i millorar, en certa manera, el tractament de quimioteràpia en pacients amb càncer de mama.

El Consorci Sanitari de Terrassa ha estat el primer hospital públic a Catalunya que ha aplicat aquest dispositiu “reconegut i usat amb bons resultats en altres centres de l’Estat i del món”.

És necessària, però, una continua innovació i investigació per poder seguir creixent en qualitat assistencial i millorar la vida de les persones afectades pel càncer de mama. Uneix-te a la lluita contra el càncer.

OBJECTIUS

Recaptació de fons i promoció de projectes destinats a la investigació del càncer de mama.

Ajudar als pacients que ja sofreixen el càncer de mama amb diferents teràpies en col·laboració amb hospitals de la província.

Donar esperança i suport a les persones afectades pel càncer de mama, tant per a familiars com per als pacients.

Vols col·laborar?

Fes una donació