Inauguració Projecte Humanització Planta de Pediatria a l’Hospital de Terrassa

Terrassa, 10 de febrer de 2019. Avui s’ha presentat la 1a fase del Projecte d’Humanització “Somia amb un arc de Sant Martí” del Consorci Sanitari de Terrassa i l’Associació Unidos x Ellos.

Aquest projecte, consistent en decorar les parets de la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa amb motius infantils (fons del mar, espai, la selva, etc.), serveix per millorar l’experiència del pacient infantil ingressat, omplint de llum i alegria l’espai que ocupen.

Diferents estudis i la pròpia experiència dels professionals sanitaris demostren que un entorn acollidor i estimulant té un impacte positiu en el pacient. Així, els dibuixos representats en els passadissos serviran per reduir la por, l’ansietat i l’estrès dels més menuts, aixecant la seva moral i fomentant la interacció i la seva tolerància a l’assistència sanitària.

Unidos por ellos és la unió de tres famílies de Terrassa que recapten fons per a la investigació de malalties minoritàries infantils. Agrupa Cors lluitadors de Duchenne, El sueño de Aarón (AME) i Todos contra la histiocitosis.

Primerament a la Planta 11 de Pediatria, hi hagué a l’acte de descoberta de les parets que van fer els nens i nenes del servei de Pediatria i de l’Associació Unidos por Ellos.

Seguidament, a la Sala d’Actes de l’Hospital de Terrassa, es va fer la inauguració institucional amb l’assistència de l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, la regidora de salut, Eva Candela, el president del CST, Eusebi Cima, els representants de l’Associació Unidos por Ellos així com pacients, familiars i treballadors de l’Hospital de Terrassa. El cap de Servei de Pediatria, Abel Martínez va impartir la conferència “Importància de l’entorn en la salut dels nens hospitalitzats” que va ser el preludi de l’actuació del Cor Infantil Espai Art de Castellar del Vallès. Paral·lelament, hi va haver tallers pels més menuts.

Tornar

Comparteix la notícia a la plataforma que desitgis

Vols col·laborar?

Fes una donació