Dues de cada tres malaltes de càncer tractades de quimioteràpia al CST han evitat la pèrdua de cabell

TerrassaDigital  16 de setembre de 2020– Més de la meitat de les dones que pateixen càncer de mama s’han de sotmetre a dures sessions de quimioteràpia. La conseqüència més evident és la caiguda de cabell, difícil d’acceptar tant per imatge com per un tema emocional i social. Es sol dissimular amb perruques o mocadors, que acaben posant de manifest que la persona pateix càncer.

Des de fa un any i mig el Consorci Sanitari de Terrassa disposa d’una màquina que fa un tractament preventiu de l’alopècia a aquest perfil de pacients. Es tracta d’un casc de la marca Paxman, homologat per diverses agències de medicaments, que refreda el cuir cabellut. Es col·loca al cap de la pacient mitja hora abans d’iniciar la sessió de quimioteràpia i fins després d’acabar-la.

Aquest servei del Consorci va ser una idea de l’associació «La vida es xula», nascuda en memòria de Laia Mira, una afectada de càncer que no va sobreviure a la malaltia. Ha estat possible gràcies a una campanya de donacions que es manté oberta per ampliar el servei. També a l’àrea de Mecenatge del Consorci, creada l’any passat i que té en marxa altres iniciatives en àrees com neonatologia, pediatria i geriatria.

En l’any i mig que porta funcionant la màquina de prevenció de l’alopècia Paxman ja ha beneficiat més de seixanta malaltes de càncer, dues terceres parts de les que s’han sotmès a sessions de quimioteràpia al Consorci en el darrer any i mig.

El Consorci Sanitari de Terrassa és l’únic hospital públic de Catalunya que ofereix aquest tractament a les seves pacients, que no han d’assumir cap cost.

Donem les gràcies a l’Associació La vida és Xula per la iniciativa de dur a terme aquest projecte.  Les dues entitats seguirem treballant conjuntament per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia.

Es poden continuar fent aportacions al projecte des de la web de donacions del CST  https://donacions.cst.cat/projectes/projecte-laia-mira/

Tornar

Comparteix la notícia a la plataforma que desitgis